Vintertilbud

Snesko vandring – vinteraktivitet.

Outdoor-Motion i Nationalparken "Mols Bjerge" et pionerprojekt i Danmark.
Storslået naturoplevelse – Fysisk aktivitet.


Eventen henvender sig til grupper og til enkeltpersoner blandt områdets fastboende/skoler/foreninger/firmaer/endagsgæster og turister.


Start efter jeres ønske: F.eks. kl. 10.00 og slut ca. kl. 12.30.

For information kontakt "Aktiv i naturen"/Ole Frederiksen på Mobil nr. 22 35 88 91.

Hvem kan deltage: Alder fra ca. 12 år og op – Rimelig god fysisk tilstand, vilje og lyst til fysiske aktiviteter og interesse for store naturoplevelser.

Personlig klargøring til en naturaktivitet: Kraftig beklædning og fodtøj, der kan modstå vind og vejr samt kan tåle at færdes i uvejsomt terræn – Måske 1 flaske med vand??

Vi ses ude i den dejlige natur.

Forestil dig et landskab dækket af den dejligste hvide sne, ingen vind, høj sol og blå himmel.
Vi går med snesko hen over toppene i Mols Bjerge med fantastiske udsigter og ned i de dybe slugter og dale – dødishuller, som er så enestående for Mols Bjerge.
En anden dag blæser det op, vi søger ind i skovområder med læ og uberørt sne.
Grenene på træerne er tynget ned af sneen og stilheden er larmende. Vi traver af sted i den høje sne og pludselig dukker en flok rådyr op og krydser vort spor.

Guide og grej er til disposition.
Hvad stilles til rådighed af Event udbyder:
11 par snesko, stave, Gaiters (overtræk til støvler)
Dette grej samt guide på turen er inkluderet i den bruger betalingen, som deltagerne afkræves ved arrangementets start.

Snesko og brugen af snesko har sin oprindelse i Nordamerika, hvor indianerne og inuitterne brugte snesko til hjælp under deres vandringer i forbindelse med vintertransport og jagt i de store skove og udover tundraen samt prærielandskaberne.
I forbindelse med opstarten af dette projekt har jeg modtaget flere positive henvendelser fra personer som er interesserede i snesko og vandring med snesko.
Jeg kan nævne en voksen mand, der som ung tog sin universitetsuddannelse på et universitet i staten Minnesota, U.S.A.
På dette Universitet er snesko vandring med konkurrencer i sprint, distance vandring, bjergvandring Upp Hill og Down Hill i høj sne discipliner som indgår i den fysiske træning.
Andre fortæller om snesko løjper i De franske Alper i bjergene nær Annecy.
På mange skisportssteder i Skandinavien, Midteuropa og Alperne tilbydes Events med snesko vandring og det er et meget populært supplement til skiløb.

Selv har jeg gået meget på snesko gennem årene. Tidligere på vinterekspeditioner i Grønland og i Nordskandinavien. Nu mere civiliseret i f. m. vinterrejser til Norge, Sverige, Tyskland – Harzen og Thüringen – hvor min kone og jeg har kombineret langrend på ski med snesko vandring.

Det kan også nævnes, at bl.a. bilfirmaet Audi bruger snesko i deres fysiske vintertræning af deres Teams i de forskellige bilmotorsport discipliner som Audi deltager i – f. eks deres kørere, mekanikere og andet personale der arbejder med Team Le Mans.
Som afslutning på en sådan fysisk vintertræningsperiode afvikles der hos Audi en Up Hill distance vandring for alle medarbejdere i hele Motorsport Teamet.
En konkurrence der er megen prestige i.
Vi kan som dansker glæde os over, at "vores" Tom Kristensen de sidste mange år har stået som første mand på toppen og som vinder af denne snesko konkurrence.